•  Flevo Boys schoot als een raket uit de startblokken. Wie vijftien minuten te laat kwam, had al vijf doelpunten gemist.

 • Foto's: Annalies Klompe

  Al na een paar minuten was het raak, een voorzet van Johan Tiems die tegen de paal ging en vervolgens tegen een speler van Go- Ahead Kampen, dit resulteerde in de 0-1. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Johan Tiems die een steekpass op Jelmer Dijkman gaf. Jelmer schoot in de korte hoek en maakte de 0-2. In de elfde minuut kwam Flevo Boys op 0-3 door een fout van de keeper. Nog geen 15 minuten gespeeld te hebben, scoorde Johan Tiems de 0-4 in de rebound. Niet veel later kwam de 0-5 tot stand door een lage voorzet van Johan Tiems op Jelle de Boer.

  Met 30 minuten op de klok kon Go-Ahead Kampen iets terugdoen, ze wisten twee keer te scoren, waardoor het 2-5 werd. Maar daarna maakte Flevo Boys nog twee goals. De 2-6 kwam op naam van Aran Nijboer en de 2-7 was een eigen doelpunt. Dit was tevens de ruststand.

 • Na rust wisten beide ploegen nog één keer te scoren.

  Flevo Boys begon de tweede helft met twee wissels: Kaj Schlette en Kjell Dijk vervingen Marc Reussing en Thom Bos. Wie had gedacht dat het een middag met dubbele cijfers zou worden, kwam bedrogen uit. Het had gekund, maar de kansen werden niet benut. De 2-8 voor Flevo Boys werd gemaakt door Aran Nijboer na een voorzet van Younes el Ghamarti.

  Aan Flevo Boys kant werden Aran Nijboer, Johan Tiems en Thomas Potters vervangen door Robin Zuidema, Coen Hommema en Richard Stoelwinder. Het doelpuntenfestijn eindigde met doelpunt voor Go-Ahead Kampen 3-8.

  Go-Ahead Kampen - Flevo Boys 3-8 (2-7). 8. 0-1 (eigen doelpunt), 8. Jelmer Dijkman 0-2, 11. Younes el Gharmarti 0-3, 13. Johan Tiems 0-4, 20. Jelle de Boer 0-5, 29. Nico Veldman 1-5, 34. Wilbert Wessels 2-5, 45. Aran Nijboer 2-6, 45. 2-7 (eigen doelpunt), 54. Aran Nijboer 2-8, 55. Myron Doumbouya 3-8.

  Trainer Arjen Postma: ,,Als we scherp zijn, zijn we heel goed. We hebben veel vertrouwen en zin in de nacompetitie.”

  De laatste competitiewedstrijd speelt Flevo Boys op 25 mei uit tegen LSC 1890, aanvang 18:00 uur.