• Flevo Boys heeft zich voor volgend seizoen versterkt met spits Jorn Wester. De 25-jarige Fries komt over van Sneek Wit Zwart. Op Sportpark Ervenbos hoopt hij voor de nodige doelpunten te gaan zorgen. In het verleden heeft hij al bewezen makkelijk het net te kunnen vinden.

 • Wester is geboren in Sneek en woont met zijn vriendin in Irnsum. Hij studeert HBO Verpleegkunde in Ede-Wageningen en werkt als wijkverpleegkundige. Hij voetbalde in de jeugd voor Sneek Wit Zwart en ONS Sneek en in de senioren voor Sneek Wit Zwart, LSC 1890, FC De Bilt en DHSC.

  Waarom is de keuze op Flevo Boys gevallen als nieuwe club?
  “Ik heb samen met keeper Klaas Boersma bij Sneek Wit Zwart gespeeld en hij had mijn naam opgegooid. Toen ze mij benaderden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik kende Flevo Boys al redelijk en weet dat het een goede club is die altijd op hoog niveau speelt. De gesprekken met de club voelden goed en het sportpark midden in de bossen is prachtig. Alle signalen gingen op groen.”

  Je hebt een lastig seizoen achter de rug met een zware blessure. Hoe was dat?
  “Ik zou dit seizoen voor DHSC in Utrecht gaan spelen, maar na twee oefenpotjes heb ik mijn kruisband afgescheurd. Dat kwam door een tackle van achteren in de laatste seconden. Dat was zo zuur en super jammer. Ik moest negen maanden revalideren en ben nu weer fit. Het voelt allemaal weer heel erg goed. Ik ben alweer drie maanden aan het trainen. Ik gebruik de zomer om lekker fit te worden voor het nieuwe seizoen.”

 • Wat voor type speler ben jij?
  “Ik ben een echte nummer 9. Ik ben goed met de kop, dus voorzetten van de zijkant zijn voor mij ideaal. Ik heb de afgelopen wedstrijden van Flevo Boys gezien en daar komt veel via de zijkanten door. Ik duik graag op in de zestien meter, maar heb ook kwaliteiten om de bal voorin vast te houden.”

  Wat kunnen de supporters van Flevo Boys van jou verwachten?
  “Zij kunnen zeker doelpunten verwachten. Ik ben ook iemand die altijd honderd procent gaat en op alle ballen jaagt. De wilskracht is heel hoog. Ik hoop kwaliteit toe te voegen aan het elftal en een aandeel te hebben met doelpunten.”

  Het is nog even spannend of je volgend seizoen in de Eerste klasse of Vierde Divisie speelt. Volg je de nacompetitie op de voet?
  “Jazeker, je bent toch wel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Afgelopen zaterdag tegen Velsen was ik erbij en gisteren tegen NEO heb ik via YouTube gekeken. Het zou supermooi zijn om in de Vierde divisie te spelen. Er zit veel potentie in dit team, de voetbalstijl past goed bij mij. Voor mij is dit nu de perfecte stap.”

  Interview door: Mark Broersma