• Na twee overwinningen in de nacompetitie strandde Flevo Boys in Nijkerk tegen DVVA uit Amsterdam. Flevo Boys verloor met 3-1 van DVVA.

 • Foto's: Annalies Klompe

  De supporters van Flevo Boys vertrokken rond 1 uur naar Nijkerk om hun team te ondersteunen tegen DVVA uit Amsterdam. Iedereen was goedgemutst en verwachtte een spannende wedstrijd.

  Flevo Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Net als tegen Velsen wist Flevo Boys binnen drie minuten te scoren. Johan Tiems gaf een indraaiende bal die over de keeper bij de tweede paal binnenviel (0-1). Zou het net zo'n wedstrijd worden als tegen Velsen? Helaas ging het anders. Flevo Boys speelde hierna slordig. Vanaf de kant leek het alsof de spanning enkele spelers parten speelde.

  DVVA nam steeds meer initiatief. Na 10 minuten was het ook raak voor DVVA; een afstandsschot viel binnen (1-1). In deze fase van de wedstrijd rook DVVA dat er wat te winnen viel. Via een scrimmage voor de goal werd de bal uiteindelijk binnengetikt (2-1). Het was niet zo dat Flevo Boys kansloos was, maar de kansen die er kwamen werden niet benut. De ruststand was 2-1.

 • DVVA zakt in en verdedigd.

  Het was een open wedstrijd; beide ploegen waren op zoek naar een goal, maar het vizier stond regelmatig niet op scherp. Gedurende de tweede helft voetbalde Flevo Boys met meer druk naar voren, er waren kansen maar DVVA zakte steeds verder in en stond goed te verdedigen.

  Richting het einde van de wedstrijd probeerde Flevo Boys nog iets te forceren om de gelijkmaker te scoren. Toen de extra tijd aanbrak en Flevo Boys met veel spelers voorin stond, wist DVVA in de omschakeling nog de 3-1 te scoren. De teleurstelling was groot.

  Er wacht Flevo Boys nog een herkansing, waarin de ploeg drie wedstrijden moet winnen om alsnog te promoveren. De eerste tegenstander is BOL, dat verloor van d’Olde Veste’54.

  DVVA-Flevo Boys 3-1 (2-1). 3. Johan Tiems 0-1, 10. Jelle Spanninga 1-1, 17. Guido de Graaf 2-1, 90+6. Lennart Bril 3-1.