• Flevo Boys moest zaterdag in de finale van de nacompetitie hun meerdere erkennen in DZC'68. De eersteklasser uit Doetinchem was na 120 minuten zonder treffers en een strafschoppenserie net iets beter dan Flevo Boys.

 • Foto: Annalies Klompe

  Flevo Boys moest zaterdag in de finale van de nacompetitie hun meerdere erkennen in DZC'68. De eersteklasser uit Doetinchem was na 120 minuten zonder treffers en een strafschoppenserie net iets beter dan Flevo Boys.

  De supporters van Flevo Boys, die in grote getalen waren gekomen, hebben een wedstrijd gezien waar tot de laatste minuut werd gevochten om een plek in de 4e divisie te behalen. De eerste kans van de wedstrijd was voor DZC'68, maar het schot eindigde veilig in de handen van keeper Winand Quartel. Niet veel later was het Gianni Gieskens die voor Flevo Boys scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd.

  Het spel golfde op en neer; er werd veel energie in de wedstrijd gestopt door beide partijen. In een van de uitvallen werd Johan Tiems onderuit gehaald binnen de zestien. Dit leverde een penalty op voor Flevo Boys. Thom Bos miste de strafschop. Direct daarna voorkwam Winand een goal aan de andere kant. Voor rust waren er kansen aan beide kanten, maar het was nog 0-0.

 • Een betere tweede helft leverde geen doelpunten op.

  Gedurende de tweede helft kwamen de pijntjes van de intensieve weken naar voren. Younes El Ghamarti werd vervangen door Kaj Schlette. Door deze wissel kreeg Flevo Boys meer grip op het middenveld. Ook waren er fases waarin Flevo Boys geïrriteerd raakte, omdat er weer eens een speler van DZC’68 op de grond lag. Ook Jelle de Boer kwam binnen de lijnen in plaats van Gianni Gieskens.

  Verlenging

  Het bleef 0-0 na 90 minuten voetballen. Uiteindelijk moest er een winnaar komen, dus kwam er een verlenging. In de verlenging werd Johan Tiems vervangen door Robin Zuidema. Ook bij Johan was de tank leeg. In de verlenging waren er kleine kansen voor beide teams, maar er werd niet gescoord.

  Aanvoerder Aran Nijboer heeft zijn laatste minuten voor Flevo Boys gespeeld. Hij werd vervangen door Coen Hommema.

  Strafschoppen

  Na 120 minuten was het nog steeds 0-0, dus moesten strafschoppen deze finale in Putten beslissen. Vanwege wissels en krampgevallen moest Flevo Boys wat schuiven in het rijtje strafschoppennemers. In de beslissende strafschoppenserie bleek DZC'68 net iets beter.

  Flevo Boys kan terugkijken op een mooi seizoen, maar een promotie naar de 4e divisie zat er net niet in.