• Foto's: Annalies Klompe

  De eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen RKVV Velsen werd thuis gespeeld op het sportcomplex Ervenbos. De enige speler die miste van de selectie was Jelle de Boer. Hij had daar een goede reden voor: het was zijn trouwdag. Jelle en echtgenote, van harte gefeliciteerd met deze dag. Er was nog een reden om bij stil te staan, vandaag speelde Aran Nijboer zijn laatste thuiswedstrijd. Aran speelde 278 competitiewedstrijden in het eerste elftal van Flevo Boys.

  Flevo Boys begon sterk aan de wedstrijd; binnen twee minuten was het al raak. Jelmer Dijkman rondde een solo prima af met een geplaatst schot in het zijnet (1-0). Hierna volgden er nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. Gedurende de eerste helft kreeg RKVV Velsen meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal kleine kansen. Maar zoals altijd stond Klaas Boersma weer prima te keepen.

  Richting de rust pakte Flevo Boys de draad weer op en lieten ze regelmatig mooie combinaties zien. In de 36e minuut zetten Johan Tiems en Youness el Ghamarti druk. Een terugspeelbal is te kort en Youness lobt de bal perfect over de keeper (2-0). Vlak voor rust gaf Flevo Boys de genade klap, een vrije trap van Thomas Potters werd voortreffelijk binnen gekopt door Gianni Gieskens (3-0).

 • Flevo Boys kwam de tweede helft niet meer in gevaar

  Het begin van de tweede helft is een kopie van de eerste; binnen twee minuten scoorde Youness el Ghamarti met een prima individuele actie (4-0). Niet veel later gaf Thomas Potters een steekpass op Johan Tiems die de 5-0 voor Flevo Boys maakte. De wedstrijd was gespeeld en trainer Arjen Postma begon aan zijn wisselmomenten. Hij startte met een dubbele wissel: Robin Zuidema en Kaj Schlette kwamen in het veld voor Johan Tiems en Thom Bos. Vervolgens kwam er een publiekswissel: Coen Hommema verving Aran Nijboer. Als laatste kwamen Kjell Dijk en Richard Stoelwinder in het veld voor Youness el Ghamarti en Aron Kleefstra. Het moet toch lekker zijn voor een trainer dat je een goede bank hebt.

  Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot Gianni Gieskens nog tegen de paal. Uiteindelijk kwam Flevo Boys in de tweede helft geen moment meer in gevaar. De eindstand was 5-0. Dit moet de ploeg toch vertrouwen geven richting de tweede wedstrijd in de nacompetitie tegen RKSV NEO uit Borne. Het is een uitwedstrijd die woensdag 5 juni wordt gespeeld. Nadere informatie volgt nog.