• Van verpleging naar versgebakken brood: Jessica Korf kiest voor de bakkerij

    Jessica Korf (35) groeit op met de geur van versgebakken brood. Ze woont met haar zusje en twee broertjes boven Bakkerij De Kof aan de Hofstee op Urk, eigendom van haar vader Anne Jan Eskes en moeder Els. Uiteraard helpt Jessica regelmatig mee in de bakkerij. Zo gaat dat in een familiebedrijf. Na de havo in Emmeloord en de opleiding hbo-V, kiest ze voor een baan als verpleegkundige. Jessica is zeer sportief. Ze voetbalt graag op het schoolplein en speelt tennistoernooien op een hoog niveau. Op haar zeventiende ontmoet ze Louw Korf, met wie ze later gaat trouwen.

    Baan opgezegd
    De toekomstige overname van het bedrijf wordt binnen het gezin wel eens besproken, maar het ligt niet voor de hand dat Jessica hierin een rol zal hebben. Toch groeit die gedachte bij haar. Jessica: ,,Dit was totaal onverwachts voor Anne Jan en Els en eigenlijk voor iedereen om mij heen. Ik had immers een enorm leuke baan. Toch heb ik mijn baan opgezegd en mezelf een jaar gegeven waarin ik wilde ervaren of ik een toekomst in de bakkerij leuk genoeg zou vinden. En dat vond ik! Ik hield me me bezig met HR, marketing, de winkel, roosters, klantcontacten. En daarnaast met diverse grote en kleinschalige innovatieprojecten.’’

  •  


    Sponsor in Beeld:
    Jessica Korf van Bakkerij De Kof

    ,,We hebben veel klanten in de polder.’’

  • Dit nieuwe leven bevalt Jessica goed. Ze besluit om Bakkerij De Kof samen met haar vader, de vakman, voort te zetten. Een adviseur, gespecialiseerd in overnames van familiebedrijven, wordt erbij gehaald, plannen worden op papier gezet en per januari 2023 is Jessica samen met haar vader eigenaar van Bakkerij De Kof.

    Een bakkerij met winkel zorgt voor een hectisch bestaan, blijkt uit Jessica’s verhaal. ,,De winkel is zes dagen per week open en ’s nachts wordt een groot deel van de producten gemaakt. We hebben een webshop en zijn ook zeer actief op social media. Mijn vader en ik sturen een team aan van zo’n 25 mensen.’’

    Jessica laat de winkel zien, waar het op een doordeweekse morgen een komen en gaan is van klanten. ,,Onze producten zijn kwalitatief heel goed’’, verzekert Jessica. ,,Bekend staan we onder meer om ons malse brood, de roombollen en natuurlijk de opgespoten cake.’’ Om daarna in de sportsfeer verder te gaan. ,,We proberen in ons vakgebied de beste te zijn, met elk product.’’

    Maar waarom sponsort een Urker bakkerij Flevo Boys? Als platinasponsor nog wel. Jessica: ,,Louw en ik wonen met onze drie kinderen in Emmeloord. Mede daardoor, maar natuurlijk vooral door onze producten, hebben we veel klanten uit de polder. Als ik met mijn kinderen bij Flevo Boys langs de lijn sta bij Louw of onze oudste zoon Levi, dan kom ik veel klanten tegen. Heel leuk.’’

    Tijd om het Kiek-businesshome te bezoeken heeft ze amper. ,,We hebben een bakkerij. Dat betekent dat ik op zaterdag vaak werk. En als ik dan vrij ben en bij Flevo Boys loop, heb ik onze kinderen aan mijn arm. Marco Bogaart, onze meelleverancier, nodigde me uit om in de BCF te komen. Dat gaat me in het voorjaar vast wel een keer lukken.’’

    Bakkerij De Kof verwelkomt je graag in hun webshop, waar je eenvoudig hun verse en ambachtelijke producten kunt bestellen via bakkerijdekof.nl – een website vol lekkers! 

      

    Interview en tekst: Huib van der Wal