• foto van links naar rechts: Stephan Wiersma, Henk Strookappe en Jacob de Jong

 • Henk Strookappe, Jacob de Jong en Stephan Wiersma zijn voetballiefhebbers!

  Op maandag is voetbal op het kantoor van Flynth Emmeloord een belangrijk gespreksonderwerp. Henk Strookappe, Jacob de Jong en Stephan Wiersma bespreken dan gretig wat er allemaal wel en niet goed ging op de velden van Flevo Boys. Collega’s schuiven graag aan, want er werken daar meer voetballiefhebbers. Flevo Boys is blij met deze trouwe sponsor, die niet alleen elk jaar een stevig sponsorbedrag overmaakt, maar om niet ook veel financieel-administratieve ondersteuning biedt.

  In deze rubriek presenteren we regelmatig een sponsor die niet zo veel met voetbal heeft, maar wel graag onze club steunt. Ook daar zijn we superblij mee. Maar Henk, Jacob en Stephan zijn stuk voor stuk fanatieke voetballiefhebbers! Henk was seizoenen lang de spits van SVM 1. Na zijn verhuizing naar Emmeloord speelde hij voor Flevo Boys in de zaal. De laatste jaren is deze onverslijtbare sportman nog actief in de 35+-groep. Jacob de Jong heeft het voetballen bij Flevo Boys geleerd en speelde als senior in het derde, tweede en zelfs nog een periode in het eerste. Stephan is net als Jacob een verdediger die vanuit de A’s doorstroomde naar het tweede en derde, toen nog een prestatieteam. Later koos hij voor een vriendenelftal, dat nu het vierde is.

  Bij Flynth spelen ze allemaal op een andere positie. Henk heeft als accountant nog enkele klanten in de polder en geeft leiding aan het regionale team bedrijfskundig advies. Jacob is HR-specialist en Stephan de lokale accountant, die zijn klanten op een breed terrein ondersteunt en adviseert.

 • Lokaal betrokken

  Als geboren en getogen polderbewoners verpersoonlijken ze de lokale betrokkenheid van Flynth. De kracht van Flynth is dat die lokale kennis wordt aangevuld met álle mogelijke specialismen uit het landelijke netwerk van kantoren. Bijvoorbeeld advies en ondersteuning op juridisch terrein, fiscale vraagstukken, subsidies tot en met advies op het terrein van ruimtelijke ordening en zelfs advisering van ondernemers op het gebied van verduurzaming en CSRD en wat dat betekent voor verslaglegging, "Op dat terrein loopt Flynth voorop’’, stelt Henk.

  Waar Flynth ook in voorop loopt is het steunen van Flevo Boys. Henk Strookappe: "We zijn nu al meer dan twintig jaar sponsor van Flevo Boys, waarvan een lange tijd ook hoofdsponsor. Daarnaast  pakken we veel extra werk voor de club op. Zelf ben ik mede oprichter en oud-voorzitter van de BCF en nu al weer lange tijd lid van de sponsorcommissie. Jacob ondersteunt het bestuur van Flevo Boys met de loonadministratie van de vaste krachten en Stephan is penningmeester van de BCF. En dan worden we incidenteel ook regelmatig ingeschakeld."

  Daarnaast versterken en bestendigen de zonen van Henk, Jacob en Stephan de band met Flevo Boys. Mark en Frank Strookappe en Mart de Jong voetballen, of voetbalden, voor Flevo Boys. De twee zonen van Stephan zijn nog peuters, maar komen eraan. Henk: "Teamsport, een gezond verenigingsleven, sociale cohesie; wij zullen dit blijven ondersteunen."

  Voetbal en met name Flevo Boys zal nog lange tijd een serieus gespreksonderwerp blijven in de kantine van Flynth.

  Zie ook: https://www.flynth.nl/