• Voorbeschouwing Flevo Boys Vrouwen 1 – DESZ Vrouwen 1

  De slotfase van de competitie is aangebroken en dus stijgt de spanning. Wordt het kampioenschap binnengesleept? Voor de mannen van Flevo Boys 1 is dat geen optie meer, maar de vrouwen strijden nog volop mee. In hun titelstrijd wacht komende zaterdag om 14.45 uur de cruciale thuiswedstrijd tegen concurrent DESZ uit Zwartsluis.

 • In de strijd om de eerste plaats deden de vrouwen van Flevo Boys afgelopen zaterdag uitstekende zaken. Het team van trainer Hans de Jong versloeg nummer drie VV Steenwijk met 2-4. Doelpuntenmakers Banu Karim, Emma van den Brink, Marieke van Bruggen en Jennifer Bosmans zorgden ervoor dat het een probleemloze middag werd.

  Sterke serie

  Met deze verdiende overwinning in Steenwijk zette Flevo Boys de uitstekende reeks van de laatste maanden door. Na Espel, Vitesse’63, Tonego, Meppel/Alcides, Rouveen en Oldemarkt was dit namelijk de zevende overwinning op rij. Het laatste puntverlies dateert van begin maart.

  Door deze sterke serie staat Flevo Boys Vrouwen 1 bovenaan in de Vierde klasse met 46 punten uit achttien wedstrijden. De stand is wel een beetje vertekend, omdat nummer twee DESZ twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De ploeg uit Zwartsluis heeft drie punten minder dan de Emmeloorders.

 • Doelpuntenspektakel

  Flevo Boys en DESZ gaan samen uitmaken wie kampioen wordt. Nummer drie Steenwijk heeft alleen nog een hele kleine kans. De wedstrijd van komende zaterdag tussen Flevo Boys en DESZ zal een grote rol gaan spelen in wie zich uiteindelijk de beste mag noemen. Wint DESZ, dan komen ze in punten gelijk. Wint Flevo Boys, dan vergroten zij het gat tot zes punten.

  Eerder dit seizoen was de wedstrijd tussen Flevo Boys en DESZ een doelpuntenspektakel. Flevo Boys kende een dramatische start en stond al heel snel met 3-0 achter. Daarna wist het echter de rug te rechten en kwam het terug tot 3-3. Sophie van ’t Ende maakte een hattrick. Uiteindelijk bleek het niet voldoende om de punten mee naar huis te nemen, want DESZ won met 5-3.

  Tik uitdelen

  Flevo Boys zal revanche willen nemen voor de nederlaag tegen DESZ van begin december en de eigen titelkansen een extra boost willen geven. Of een overwinning uiteindelijk genoeg gaat zijn om de eerste plaats vast te houden, is afwachten. DESZ heeft immers nog twee duels extra te spelen en daardoor alles in eigen hand. Maar Flevo Boys kan bij winst sowieso een mentale tik uitdelen aan de belangrijkste concurrent.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma