• Keert Flevo Boys na een jaar afwezigheid weer terug in de Vierde divisie? Die vraag staat komende zaterdagmiddag centraal in de finale van de nacompetitie. Na twee overwinningen in de eerste twee rondes wacht nu de ontknoping in de strijd om promotie. Tegenstander is DVVA uit Amsterdam. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het terrein van Sparta Nijkerk.

 • Foto: Annalies Klompe

  Na de 5-0 overwinning tegen RKVV Velsen in de eerste ronde moest Flevo Boys woensdagavond in Borne zien af te rekenen met RKSV NEO en dat ging een stuk minder makkelijk. Vlak voor rust viel het enige doelpunt van de wedstrijd toen verdediger Aron Kleefstra de bal hard in het doel ramde. Zo ging Flevo Boys met een goed gevoel aan de thee.

  Het lukte echter niet om die voorsprong in de tweede helft uit te bouwen, waardoor het tot het laatste moment spannend bleef. De bal hoefde voor NEO immers maar één keer goed te vallen. Gelukkig liet de defensie van Flevo Boys zien dat het uitstekend in vorm is, want grote kansen werden niet weggegeven. Hierdoor kon na afloop een feestje worden gevierd, maar ging de blik ook gelijk al een beetje richting zaterdag.

  Lastige tegenstander

  Zaterdagmiddag moet in de finale van de play-offs de kroon op dit seizoen worden gezet door promotie naar de Vierde divisie veilig te stellen. Het toneel is sportcomplex De Ebbenhorst in Nijkerk, want de finale wordt op neutraal terrein gespeeld. Tegenstander is DVVA uit Amsterdam, dat net als Flevo Boys in de Eerste klasse speelt.

  DVVA schakelde afgelopen woensdagavond VV Buitenpost uit, waardoor die club degradeerde uit de Vierde divisie. De wedstrijd in Amsterdam eindigde in 3-2, waarbij DVVA twee keer terug wist te komen van een achterstand. In de reguliere competitie – de Eerste klasse B - eindigde DVVA als tweede, drie punten achter kampioen HSV De Zuidvogels.

 • Speciale wedstrijd

  De ontmoeting met Flevo Boys wordt een speciale wedstrijd voor DVVA-trainer Wilfred den Breejen, Hij groeide op in Emmeloord en speelde jaren in de jeugd van Flevo Boys. Den Breejen is met zijn club bezig aan een geweldig seizoen, aangezien DVVA vorig seizoen nog in de Tweede klasse actief was. Nu volgt mogelijk een tweede promotie op rij, al wil Flevo Boys daar natuurlijk een stokje voor steken.

  De ontknoping

  Zowel Flevo Boys als DVVA heeft zaterdag in Nijkerk niks te verliezen. Dat kan een leuke open wedstrijd opleveren. Al is de grote vraag hoe de teams met de spanning om zullen gaan. Flevo Boys heeft de laatste maanden laten zien dat het verdedigend goed staat en aanvallend veel kan creëren. Nu moet dat in deze finale nog tot uiting komen. Een ding lijkt op voorhand zeker: van onderschatting zal bij beide clubs geen sprake zijn.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma