• Het is tijd voor de absolute ontknoping van het seizoen! Flevo Boys krijgt voor de tweede keer de kans om via de nacompetitie te promoveren, nadat twee weken geleden de eerste poging strandde. Op het spel staat één overgebleven ticket voor de Vierde divisie. De beslissing valt komende zaterdagmiddag in Putten, waar om 14.30 uur de finale wordt gespeeld tegen DZC’68 uit Doetinchem.

 • De halve finale die Flevo Boys afgelopen woensdagavond speelde tegen VOC was er eentje voor in de geschiedenisboeken. Een rollercoaster. Via Gianni Gieskens en Thomas Potters kwam Flevo Boys twee keer op voorsprong, maar de tegenstander uit Rotterdam wist beide keren langszij te komen. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. Een moment kan het dan beslissen. En dat moment kwam er.

  Een paar minuten voor tijd zette Flevo Boys nog alles op alles om een verlenging te voorkomen en dat lukte op spectaculaire wijze. Invaller Kaj Schlette werd de held van de avond door uit het niets een voorzet in de kruising te poeieren en Flevo Boys zo naar de finale te schieten: 3-2. Deze prestatie was ook voor een groot deel te danken aan keeper Winand Quartel, die met een reeks fantastische reddingen de absolute uitblinker werd.

  Zes goals, twee rode kaarten

  In de finale van deze herkansingsronde moet Flevo Boys komende zaterdag op neutraal terrein zien af te rekenen met DZC’68. De club uit Doetinchem speelde een vrij eenzijdige halve finale: er werd met 1-6 gewonnen van Wippolder. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Wippolder lang met tien man speelde na een vroege rode kaart en uiteindelijk door nóg een rode kaart het duel met slechts negen man eindigde.

  DZC’68 eindigde in de reguliere competitie als tweede, dit was in de Eerste klasse H. De achterstand op kampioen WHC bedroeg elf punten. En waar Flevo Boys de eerste finale van de nacompetitie verloor van DVVA voltrok zich voor DZC hetzelfde scenario. Zij verloren met 1-3 van KHC uit Kampen en moesten dus ook in de herkansing.

 • In het verleden

  De laatste keer dat Flevo Boys en DZC’68 elkaar in een officiële wedstrijd troffen was in het seizoen 2017/2018 in de Eerste klasse D. Flevo Boys won beide onderlinge wedstrijden. In Doetinchem werd het 1-3 en in Emmeloord maar liefst 7-0. DZC’68 werd dat seizoen elfde, terwijl Flevo Boys tweede eindigde en via de nacompetitie promoveerde.

  Tot het gaatje

  Terwijl alle andere clubs al op vakantie zijn en zich opladen voor volgend seizoen strijden Flevo Boys en DZC’68 gewoon door. Ze weten allebei niet van ophouden en gaan tot het gaatje om de Vierde divisie te bereiken. Het verschil op het veld zal klein zijn, maar het verschil in emoties na afloop groot. Een club blijft na twee slopende rondes in de play-offs met lege handen achter, terwijl de ander alsnog feest kan vieren.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma