• Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat is wat Flevo Boys te doen staat nadat vorig weekend in de finale om promotie werd verloren van DVVA. Zes clubs gaan nu nog strijden voor één overgebleven ticket voor de Vierde divisie. Flevo Boys zal dus opnieuw drie wedstrijden in de nacompetitie moeten winnen, te beginnen komende zaterdagmiddag om 15.00 uur tegen BOL.

 • Een dubbeldekker vol supporters uit Emmeloord was naar Nijkerk afgereisd om Flevo Boys aan te moedigen in de finale. Na een paar minuten konden de fans al juichen toen een voorzet van Johan Tiems in de kruising vloog: 0-1. Het leek dus al heel snel een mooie middag te gaan worden, maar DVVA had na iets meer dan een kwartier de schade gerepareerd: 2-1. Flevo Boys gaf beide doelpunten te makkelijk weg.

  Daarna kreeg Flevo Boys een flinke lading kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar op wonderbaarlijke wijze gebeurde dat niet. De bal viel steeds net niet goed of de keeper van DVVA zat er goed bij. In een uiterste poging om er nog een verlenging uit te slepen, nam Flevo Boys steeds meer risico. Diep in blessuretijd gaf DVVA de definitieve nekslag: 3-1.

  Zo gaat het nu verder

  Een bittere pil voor Flevo Boys, dat competitiegenoten d’Olde Veste en KHC wel zag promoveren, maar zelf nog in de herkansing moet. Zes clubs die hun finalewedstrijd verloren gaan de komende weken strijden om één plaats in de Vierde divisie voor volgend seizoen. Behalve Flevo Boys zijn dat CSV BOL, Wippolder, SHO, VOC en DZC’68.

  In de eerste ronde speelt Flevo Boys komende zaterdagmiddag tegen BOL en neemt Wippolder het op tegen SHO. De winnaars van die onderlinge duels gaan naar de halve finale en daar komen vervolgens VOC en DZC’68 nog bij. Die twee clubs zijn vrijgeloot voor de eerste ronde van deze herkansing. De finale staat gepland voor zaterdag 22 juni.

 • Forse nederlaag

  Flevo Boys moet dus eerst zien af te rekenen met BOL om in de race te blijven voor promotie. Waar het voor Flevo Boys tegen DVVA lang spannend bleef, beleefde BOL een vrij eenzijdige finale. De club uit Broek op Langedijk in Noord-Holland verloor met maar liefst 5-0 van d’Olde Veste. BOL eindigde in de reguliere competitie als dertiende in de Vierde divisie A en moet tegen Flevo Boys degradatie zien af te wenden.  

  Strijd nog niet gestreden

  Trainer Arjen Postma en zijn ploeg hebben een week de tijd om de kater te verwerken en moeten er dan weer staan. Ook tegen BOL zal het voor Flevo Boys geen gemakkelijke opgave worden, zij spelen immers niet voor niets een niveau hoger. Het geloof dat er de laatste weken bij Flevo Boys was om de klus te klaren, moet terug zien te komen. De knop moet om. De eerste slag is verloren, maar de strijd is nog niet gestreden.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma