• De ontknoping van de competitie nadert. Nog een paar wedstrijden te gaan en dan weten we wie rechtstreeks promoveert en wie daar in de nacompetitie voor gaan strijden. Van de drie resterende competitieduels speelt Flevo Boys er twee uit en één thuis. De laatste thuiswedstrijd is komende zaterdagmiddag om 15.00 uur tegen SV Marum, dat in de degradatiezone staat.

 • Op Koningsdag speelde Flevo Boys geen wedstrijd. Een week eerder – op 20 april – morste het twee dure punten tegen Blauw Wit ’34. In Leeuwarden eindigde het in 1-1. Flevo Boys speelde een groot deel van die wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Kaj Schlette. Nadat de stand lang 0-0 bleef, sloeg Blauw Wit ’34 twintig minuten voor tijd toe: 1-0. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bezorgde Johan Tiems Flevo Boys nog een punt.

  De Jubbega-soap

  Tussen de wedstrijden door gaat het vooral over de soap rond VV Jubbega. Die club kondigde eerder aan uit de competitie te stappen, maar dat besluit werd weer teruggedraaid door de KNVB. Eind vorige week maakte Jubbega echter duidelijk tóch geen wedstrijden meer te zullen spelen. De punten die andere clubs tegen Jubbega hebben gehaald, zullen komen te vervallen als de Friezen voortijdig uit de competitie verdwijnen.

  De situatie rond Jubbega heeft grote gevolgen voor de titelstrijd. Op dit moment is d’Olde Veste de koploper en staat ONS Sneek tweede. Eerder dit seizoen won d’Olde Veste van Jubbega, terwijl ONS Sneek gelijkspeelde. Als die resultaten verdwijnen, is ONS Sneek op basis van verliespunten koploper en niet d’Olde Veste. Flevo Boys raakt dan zes punten kwijt.

 • Monsterscore

  Flevo Boys weet dat het sowieso nog drie competitiewedstrijden moet spelen: Marum (thuis), Go Ahead Kampen (uit) en LSC 1890 (uit). Te beginnen tegen Marum, dat de laatste drie duels verloor. Marum vinden we terug op de tiende plaats met zeventien punten. De ploeg lijkt directe degradatie te ontlopen. Wel is de kans groot dat ze nacompetitie om lijfsbehoud moeten spelen.

  Eerder dit seizoen zette Flevo Boys tegen Marum een monsterscore neer. In de eerste wedstrijd van 2024 werd het maar liefst 8-0. Dat is tot nu toe de grootste overwinning van Flevo Boys dit seizoen. Gianni Gieskens en Thom Bos scoorden in die wedstrijd allebei twee keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Thomas Potters, Jelmer Dijkman, Marc Reussing en Robin Zuidema.

  Zelfvertrouwen

  De competitie zit er bijna op, maar voor Flevo Boys wacht zo goed als zeker nog een mooi toetje in de vorm van de nacompetitie om promotie. Om met zoveel mogelijk zelfvertrouwen die play-offs in te gaan, is het voor Flevo Boys zaak om de komende drie duels winnend af te sluiten. Zaterdag tegen Marum is Flevo Boys favoriet, maar de bezoekers zullen na de 8-0 oorwassing van eerder dit seizoen revanche willen nemen.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma