• Flevo Boys maakt zich op voor de nacompetitie en heeft twee wedstrijden de tijd om warm te draaien. Er staan nog twee uitduels op het programma voordat het toetje van het seizoen begint. Komende zaterdagmiddag om 15.00 uur wacht een bezoek aan Go Ahead Kampen. Tegen die ploeg heeft Flevo Boys nog wat goed te maken.

 • In de laatste thuiswedstrijd wist Flevo Boys afgelopen zaterdag de derde plek definitief veilig te stellen. Op Sportpark Ervenbos werd laagvlieger SV Marum met 2-1 verslagen. Aran Nijboer en Jelle de Boer zorgden met hun doelpunten voor een verdiende 2-0 ruststand. Eerder dit seizoen had Flevo Boys nog met 8-0 van de bezoekers gewonnen.

  Dit keer had Flevo Boys opnieuw een grote score neer kunnen zetten, maar er werden een hoop kansen gemist. Dit zorgde er zelfs voor dat Marum terug in de wedstrijd kon komen door de aansluitingstreffer te maken. Flevo Boys speelde de wedstrijd echter zakelijk uit en wist zo de drie punten in eigen huis te houden.

  Derde plaats

  Door deze overwinning weet Flevo Boys dat het stevig op de derde plaats blijft staan en zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie. Het kampioenschap is alleen nog een theoretische mogelijkheid. Flevo Boys speelt komende zaterdag nog uit tegen Go Ahead Kampen, daarna is er een week rust en op 25 mei wordt de competitie afgesloten op bezoek bij de huidige hekkensluiter LSC 1890.

 • Revanche

  Eerst dus de ontmoeting tegen Go Ahead Kampen. Die ploeg vinden we terug op de zevende plaats met dertig punten. De laatste weken worden er weinig punten gehaald. Go Ahead Kampen verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. De laatste drie duels werden allemaal verloren, waaronder afgelopen zaterdag de derby tegen stadsgenoot KHC: 2-1.

  Flevo Boys heeft nog wat goed te maken tegen Go Ahead Kampen. Eerder dit seizoen verloor Flevo Boys namelijk in eigen huis met 1-2. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. De winnende treffer van Go Ahead Kampen viel diep in blessuretijd. Voor Flevo Boys scoorde Aran Nijboer. Het is één van de vier nederlagen die Flevo Boys dit seizoen moest slikken.

  Optimaal voorbereiden

  In relaxte modus het seizoen uitspelen is er voor Flevo Boys niet bij. De wedstrijden tegen Go Ahead Kampen en LSC 1890 zullen worden gebruikt als optimale voorbereiding op de nacompetitie, zowel qua vorm als qua fitheid. Trainer Arjen Postma zal twee overtuigende overwinning willen zien. Niet alleen om de competitie positief af te sluiten, maar ook om de play-offs met een goed gevoel te beginnen.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma