• De trein van de nacompetitie dendert door. De volgende halte voor Flevo Boys is Borne, waar het komende woensdagavond om 20.00 uur op bezoek gaat bij RKSV NEO. Inzet is een ticket voor de finale op 8 juni om promotie naar de Vierde divisie. Met het vertrouwen bij Flevo Boys zit het wel goed, nadat in de eerste ronde vrij genadeloos werd afgerekend met RKVV Velsen.

 • Flevo Boys kreeg afgelopen zaterdagmiddag de droomstart die het wenste. Binnen twee minuten schoot Jelmer Dijkman zijn ploeg al op voorsprong. Johan Tiems en Aran Nijboer kregen al snel de kans om de score te verdubbelen, maar dat lukte niet. Tegenstander Velsen werd daarna dreigender, maar Flevo Boys wist nog voor rust de wedstrijd naar zich toe te trekken door treffers van Younes El Ghamarti en Gianni Gieskens: 3-0.

  Een paar minuten na de pauze sloeg Flevo Boys opnieuw toe. El Ghamarti maakte zijn tweede en daarmee was het verzet van Velsen definitief gebroken. Na de 5-0 van Johan Tiems ging de wedstrijd rustig richting het einde. Er waren wel kansen op meer treffers, maar de teller stokte op vijf. Trainer Arjen Postma kon een aantal spelers rust geven.

  Publiekswissel

  De ruime voorsprong gaf ook alle gelegenheid om afscheid te nemen van aanvoerder Aran Nijboer. Hij kreeg een publiekswissel en ging onder luid applaus naar de kant, omdat het waarschijnlijk zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Flevo Boys is geweest. Een paar dagen geleden maakte hij bekend dat hij na dit seizoen stopt bij het eerste elftal.  

 • Op naar Borne

  Flevo Boys kende dus een probleemloze eerste ronde van de nacompetitie, maar de volgende wedstrijd staat alweer voor de deur. Woensdag wacht een busreis van ruim een uur richting Borne voor de confrontatie met RKSV NEO. Zij wonnen hun eerste wedstrijd zaterdag met 1-0 van De Zouaven uit Grootebroek. Jasper Scholten maakte het enige doelpunt.

  Net als Flevo Boys werd NEO dit seizoen derde in de reguliere competitie. De voormalige amateurclub van Oranje-internationals Wout Weghorst en Mats Wieffer eindigde in de Eerste klasse H op maar liefst vijftien punten achterstand van kampioen WHC. Nu hoopt de club via de nacompetitie te promoveren. Vorig seizoen probeerde NEO dit ook, maar dat mislukte.

  Finaleplaats

  Een goed begin is het halve werk. Met de ruime overwinning op Velsen deed Flevo Boys wat het moest doen en gaat het vol vertrouwen naar de tweede ronde. Daarin staat een finaleplaats op het spel tegen de winnaar van de wedstrijd tussen DVVA en Buitenpost. Maar daar wil zowel Flevo Boys als RKSV NEO nu nog even niet aan denken. Eerst maar eens de onderlinge ontmoeting van woensdag. Dat zal al spannend genoeg worden.

  Voorbeschouwing door: Mark Broersma