• Foto's: Annalies Klompe
   

  De laatste thuiswedstrijd voor Flevo Boys in de competitie werd vandaag gespeeld tegen Marum. Op het wedstrijdformulier stond Gianni Gieskens vermeld, maar afgelopen woensdag raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Jelle de Boer verving hem, waardoor Aran Nijboer terugzakte naar het middenveld.

  In de openingsfase van de wedstrijd zocht Flevo Boys naar mogelijkheden, terwijl Marum fysiek sterk was en weinig ruimte weggaf. Uiteindelijk legde Johan Tiems in de 19e minuut de bal breed op Aran Nijboer, die de 1-0 voor Flevo Boys binnen schoot. Dit was Nijboers 50e competitiedoelpunt voor Flevo Boys. Niet veel later legde Thomas Potters breed op Aran Nijboer, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper.

  In de tweede fase van de eerste helft creëerde Flevo Boys weinig kansen, terwijl Marum gokte op de omschakeling en de snelheid voorin. Vlak voor rust wist Flevo Boys echter de score te verdubbelen naar 2-0. Johan Tiems legde breed op Jelle de Boer, die de bal binnen tikte. Dit was tevens de ruststand.

 • Flevo Boys maakt het zichzelf opnieuw moeilijk.

  In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Flevo Boys kansen om uit te lopen naar 5 of 6-0, maar deze werden niet benut. Doordat Flevo Boys niet verder uitliep, behield Marum de hoop om de aansluitingstreffer te maken. Door een foutje van Klaas Boersma, die zelden een fout maakt, wist Marum de aansluitingstreffer te scoren: 2-1.

  Flevo Boys herpakte zich wel, maar slaagde er niet in de kansen af te maken en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Aan het einde van de wedstrijd ontstond er een meningsverschil tussen de trainer, assistent-trainer van Marum met de scheidsrechter. Beiden kregen geel, maar kort daarna kreeg de trainer rood en moest het veld verlaten. Na de wedstrijd kreeg ook de assistent-trainer rood.

  Met de overwinning heeft Flevo Boys plek drie definitief binnen en kan het zich focussen op de nacompetitie. 
  Flevo Boys - Marum 2-1 (2-0). 23. Aran Nijboer 1-0, 45. Jelle de Boer 2-0, 78. Jasper Sielinga 2-1.

  Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen, aanvangstijd van 15:00 uur.

  Er werd afscheid genomen van enkele spelers en een staflid.

  Na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werden enkele spelers (Winand Quartel, Robin Zuidema en Frits Dantuma) en staflid Henk Boer,bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren en hun toewijding aan Flevo Boys. We wensen iedereen veel succes in de toekomst.